vineri, 2 ianuarie 2009

Deprimant

Un top al celor mai vândute cărţi ale autorilor români şi publicat de Evenimentul zilei poate fi găsit aici

Diferenţa dintre primul loc şi al doilea poate genera depresii.

7 comentarii:

  1. Sper, sper (!) ca acel loc 1 sa fi fost castigat datorita curiozitatii oamenilor, in general, si nu in baza recomandarilor. Am luat cartea Mihaelei Radulescu in mana, am cantarit-o putin, cred ca am si deschis-o, si oricat mi-as fi dorit sa am subiect de hahaiala cu prietenii (citisem pe undeva un fragment despre inselat, cred- aici nu sunt foarte sigura, care era gretos de banal- pentru o "scriitoare"(?) si chiar si pentru un om de rand, care gandeste- si ocazional se si exprima), nu mi-am usurat buzunarul din cauza ei. Sunt unele lucruri pe care nu trebuie sa le incerci ca sa-ti dai seama ca-s pierdere de timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Feeria
    "Sunt unele lucruri pe care nu trebuie sa le incerci ca sa-ti dai seama ca-s pierdere de timp"

    De acord. Cu toate acestea... locul ala pe care l-a prins nu-mi da pace. Inseamna ca lumea are timp de pierdut, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  3. Inseamna ca uneori curiozitatea ar trebui sa omoare (putintel asa) pisica.
    Totusi, diferenta-i blasfemie.

    Am cautat "Va ninge"-Tiberiu Utan, dar n-am gasit nimic. :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta inseamna ca nu orice este frumos se gaseste automat pe internet. Deocamdata. Si din pacate?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ahaaaa! Un mister de elucidat!

    Nu stiu ce sa raspund. E comod, securizant sa stii ca internetul te ajuta sa gasesti tot felul de lucruri, la care altfel poate n-ai avea acces (sa zicem, la fel de rapid, si uneori cu mult mai putine resurse- materiale), dar pe de alta parte aceasta usurinta cu care iti parvin parca rapeste din placerea, fascinatia cautarii si descoperirii. Eu inca prefer cartile de specialitate atunci cand vreau sa ma informez. Informatia bruta, decontextualizata pe care o gasesc online nu-mi pare satisfacatoare.
    Inca-mi place sa dau banii pe carti.

    Na, daca tot m-ati zgandarit, trebuie sa-mi dati si niste indicii. Ca in orice roman cu detectivi.

    Si un lucru ma mai bantuie: cred intr-adevar ca modalitatea de cautare pe internet- dinamica, rapida- ne ajuta sa stabilim mai usor conexiuni mentale (a fost facut si un studiu pe tema asta), dar in acelasi timp cred ca slabeste capacitatea mnezica. Pentru ce sa mai depun efort de tinere minte cand stiu ca am salveaza o simpla conexiune online? In acelasi timp, se pune problema eficientei si randamentului. Trebuie sa gasesti raspunsul, nu conteaza pe ce cai, nu?

    Cam atat ca ma-ntind. O zi buna, multumesc pentru dialog.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Feeria

    Era o poezie care se potrivea cu cele scrise acolo. Din nefericire... O caut de peste douazeci de ani si nu mai dau de ea. Dar stiu ca exista, inca mai am fragmente din ea prin vestigiile astea care se numesc memorie, tinere de minte etc.

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce spuneti "din nefericire"?
    Am inteles. Deci e mai complicata "misiunea".

    RăspundețiȘtergere

exprima-te aici

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.